Noul ambasador al R. Moldova în Rusia: Cine ar putea lua locul lui Neguța

Deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc, ar putea fi numit noul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, după ce ambasadorul Andrei Neguța a fost rechemat oficial din funcție. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii președintele Igor Dodon răspunde.

Foto: GETTY

„ Săptămâna aceasta a fost retras domnul Neguța și am spus acest lucru. Și într-adevăr au fost transmise solicitările pentru a obține agrementul de la partea rusă pentru dl Golovatiuc, președintele Comisiei buget, economie și finanțe din parlament. Eu cred că toți, și oponenții noștri politici din parlament, recunosc că este o persoană foarte profesionistă, care a fost și profesor la Universitatea din Sankt Petersburg. Este un economist de carieră. Și un politician de carieră. Și a fost președintele mai mult grupuri parlamentare și cred că este persoana care poate asigura un nou nivel al relațiilor bilaterale cu Federația Rusă”, a declarat Dodon.

„Este o rușine pentru Moldova această situație cu microbuzul cu numere diplomatice încărcat anabolizante. Din câte cunosc, cazul este investigat de organele de drept și dacă se adeverește, atunci Ambasadorul trebuie retras”, a declarat șeful statului în funcție, Igor Dodon , la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice ce aparține Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.


Pub