(video) Dodon îi dă replică lui Filip: Se roagă să nu plece Chicu din funcție sau să fie el numit - Nicio șansă, nu te votează nimeni prim-ministru

Președintele Igor Dodon susține că la moment atât agenda sa cât și fracțiunii PSRM nu este axată pe numiri și demisii, în contextul „previziunilor” despre demisia Guvernului Chicu, odată cu investirea Maiei Sandu în funcția de președinte pe 24 decembrie, lansată de Pavel Filip acum câteva zile. Dodon nu este sigur dacă liderul PDM se roagă să nu plece Chicu din funcție sau se roagă el să fie numit în funcție. „Nicio șansă. „Мечтать не вредно” - susține președintele.

„Am văzut multe întrebări și speculații la acest capitol. Agenda și a Guvernului și a mea în calitate de președinte al RM și a colegilor din fracțiunea socialiștilor acum este axată nu atât pe demisii sau pe numiri, este axată pe ceea ce trebuie să fie aprobat, legile pentru a asigura interesele și rezolvarea problemelor cu care se ciocnesc cetățenii. Prioritar este politica fiscală, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, asigurărilor obligatorii în medicină. Noi am discutat la acest capitol în ultimele săptămâni, sunt niște legi foarte importante care trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

În context Dodon a reiterat că din 24 decembrie, după investirea Maiei Sandu în funcție, responsabilitatea pentru situația din țară cade pe umerii președintei alese.

„Noi o să îi acordăm tot suportul necesar pentru ca să se manifeste, să rezolve problemele cu care se ciocnesc cetățenii. Evident, vom fi destul de critici atunci când se va trece la unele acțiuni care în opinia noastră nu vor corespunde în interesul cetățenilor”, a mai adăugat Dodon.

Cât despre declarația lui Pavel Filip precum să premierul Chicu va demisiona pe 24 decembrie, Dodon spune că sunt doar speculații.

„Filip cred că se roagă să nu plece Chicu din funcție, sau se roagă el să fie numit în funcție. Pavel, nu știu cum îi spune lui - Nicio șansă. „Мечтать не вредно”, nu votează mata nimeni prim-ministru, gata s-o dus și în următorul Parlament nu o să fiți.

Am văzut diferite învinuiri la adresa mea, a colegilor, nu mai dați vina pe nimeni, v-ați făcut-o cu mâna proprie. Și o să culegeți și rezultatele. Noi v-am ajutat atunci când trebuia să vă ajutăm, PD-ul a revenit la guvernare, după aceea ați luat altă decizie, acum asumați-vă și consecințele”, a conchis președintele.

Pavel Filip a declarat săptămâna aceasta că Guvernul Chicu ar intenționa să demisioneze pe 24 decembrie.

„Eu cred că el va demisiona pe data de 24 decembrie. Se vorbește prin târg despre acest lucru și cred că este logic”, a declarat Filip, la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.


Pub