(video) Au spălat mașina unui client, apoi au spălat putina cu ea: Doi tineri au furat și au distrus mașina unui bărbat, care a lăsat-o la Spălătorie

Doi tineri, angajați ai unei Spălătorii Auto, amplasată pe strada Burebista, au fost reținuți după ce ar fi furat un automobil, parcat pe teritoriul spălătorie pentru a se plimba, iar mai apoi au accidentat-o și abandonat-o. Poliția a fost alertată de către proprietarul mașinii furate.

Aceștia s-au dovedit a fi în vârstă de 21 și 25 de ani, originari din raionul Drochia și Fălești, anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața de 10 decembrie, de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de marca Mercedes, pe care l-a parcat pe teritoriul spălătoriei auto.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că suspecții în comiterea infracțiunii activează la spălătoria auto, iar proprietarul a lăsat mașina pentru a fi spălată. Ulterior indivizii au luat automobilul fără acordul proprietarului și au părăsit teritoriul spălătoriei. Aceștia au accidentat-o pe strada Albișoara intersecție cu Vasile Alecsandri, după care au abandonat-o.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-ar fi recunoscut vina și au spus că au răpit automobilul pentru a se plimba.

Tinerii sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 192/1 CP ,,Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.


Pub