Atentat sinucigaș lângă un sediu al FSB din Rusia: Un bărbat s-a aruncat în aer, strigând „Allahu Akbar”. Sunt răniți

O explozie a avut loc în satul Uchkeken, lângă clădirea departamentului regional al FSB din Karachay-Cherkessia, Rusia. Presa rusă scrie că e vorba despre un sinucigaș, care s-a aruncat în aer, strigând „Allahu Akbar”.

Foto: bbc.com

Comitetul Național Antiterorist din Rusia a raportat că în satul Uchkeken, „o persoană a încercat să pătrundă pe teritoriul unei agenții de forță”. În timpul operațiunii de reținere a infractorului, acesta s-a aruncat în aer.

Șase persoane au fost rănite, inclusiv angajați ai structurilor de forță, dar și trecători, care se aflau în apropierea exploziei, aceștia fiind transportați la un spital local. Potrivit altor surse, cele șase persoane rănite ar fi toate ofițeri ai organelor de forță.

Presa rusă scrie că, la ora 7:00 dimineața, a răsunat o explozie de mici proporții, fără a fi rănit cineva. În timp ce angajați ai diferitor structuri de forță investigau locul producerii exploziei, de ei s-a apropiat o mașină, din care a ieșit un bărbat. Acesta a strigat Allahu Akbar și s-a aruncat în aer.

Potrivit datelor preliminare, omul care a organizat explozia „a împărtășit opiniile grupurilor extremiste”.


Pub