După ce a făcut declarații pentru presă, au pus și polițiștii mâna pe el: Tânărul care a fugit de la locul accidentului, în care a decedat o femeie, reținut

Șoferul care ar fi fost implicat în accidentul din satul Heciul Nou, raionul Sîngerei, unde a lăsat victima moartă în mașină și a fugit de la fața locului, a fost reținut de poliție în această seară, 11 decembrie.

Foto: Poliția RM/facebook

Potrivit Republicii Moldova, acesta a fost reținut acum o oră ca urmare a măsurilor operative întreprinse de polițiștii din Sîngerei.

Suspectul în vârstă de 26 de ani, originar din satul Țarigrad, raionul Drochia a fost găsit în gospodăria unui cunoscut din satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești.

Bărbatul urmează să fie audiat de polițiști pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poliția menționează că, acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior vizat în mai multe cauze penale.

Amintim că tânărul care ar fi plecat de la locul accidentului, produs acum 3 zile la Sîngerei și ar fi lăsat o femeie să moară, a făcut primele declarații pentru jurnaliștii de la nordnews.md. Acesta susține că nu este vinovat de producerea accidentului, iar în momentul impactului nici nu se afla la volan. Mai mult, acesta a spus că victima era cea care conducea mașina, aflându-se în stare de ebrietate.

„M-am pornit eu cu mașina la Alexandreni să cumpărăm benzină, am întâlnit-o pe fata care a murit și am stat cu ea de vorbă, am ieșit oleacă la Alexandreni, după care am plecat de acolo. Când am pornit de acolo, ea a insistat să meargă la volan, pentru că are permis.

La pod, la canal, era o mașină de poliției, ei ne-au tăiat calea, ea repede s-a întors și a mărit viteza. Eu nu am reușit să strig, am sărit repede pe bancheta din spate. Spre drum la oprire la Heciul-Nou, ea a pierdut controlul volanului și ne-am dus în vale, în râpă, iar mai târziu ne-am lovit încă în altceva și ne-am răsturnat.

Am văzut-o pe odnoklassniki, pentru că eu atunci nu am reușit să o văd. Pe ușa pe care am ieșit eu, pe acolo au scos-o și pe ea. Ei au scos-o, dar înainte de asta ei se țineau de noi, iar ea de frică în loc să apese pe frână a accelerat viteza și am căzut în râpă”, cu lacrimi în ochi, a povestit tânărul.

Oamenii legii au solicitat ajutorul cetățenilor pentru a identifica un șofer care a plecat de la locul accidentului, lăsând pasagera moartă în mașină. Potrivit poliției, impactul s-a produs acum 2 zile, pe drumul local al satului Heciul Nou din direcția orașului Biruința, raionul Sîngerei.

O femeie, care era pasagera unui automobil, ce s-a izbit violent de un pilon, Sîngerei, decedat pe loc. Accidentul a avut loc la data de 9 decembrie, iar șoferul autovehiculului de model Opel Zafira a fugit de la locul accidentului, a declarat pentru UNIMEDIA ofițera de presă a IP Sîngerei, Ina Moscaliuc.


Pub