Ultima oră! Cu distanță socială și măști de protecție pentru elevii de gimnaziu și liceu, la ceremoniile de Anul Nou

Elevii din școli și copiii din grădinițe vor avea parte ceremonii în stil pandemic, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Școlarii vor fi obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța socială. Decizia a fost pronunțată de CNESP, în urma ședinței de astăzi, 11 decembrie.

Foto: UNIMEDIA

„Activitățile educaționale cu prilejul sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe se vor organiza în clase/grupe cu respectarea distanței sociale, cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă.

Angajații instituției de educație, precum și elevii claselor gimnaziale și liceale vor purta obligatoriu măști de protecție.

Efectuarea ventilației naturale, deriticării umede și dezinfecției suprafețelor, după fiecare activitate organizată.

Se interzice organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în instituțiile de învățământ de tip: centre de excelență, colegii, școli profesionale, universități.

Respectarea prevederilor Instrucţiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ publice şi private în contextul epidemiologie al Covid– 19, aprobată prin Hotărîrea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică”, se precizează în Hotărârea emisă de CNESP.


Pub