Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Membrii Organizației Teritoriale Edineț…

DOC Membrii Organizației Teritoriale Edineț a PDM anunță că părăsesc formațiunea: „Democrația internă de partid este doar declarativă”

După ce președintele interimar al Organizației Teritoriale Edineț al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Igor Nepeivoda, a fost exclus joi cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv din formațiune, vineri, 11 decembrie, membrii Organizației Teritoriale Edineț a PDM au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc formațiunea.

Potrivit declarației semnate de membrii OT Edineț a PDM, decizia de astăzi are la bază dezacordul OT Edineț cu politica promovată de actuala conducere PDM.

„Am ajuns să nu înțelegem și să nu mai avem argumente pentru cetățeni, chiar și pentru colegii și activiștii raionali PDM. Democrația internă de partid este doar declarativă. Acțiunile conducerii PDM au dus la dezbinarea partidului și la ignorarea angajamentelor asumate în fața alegătorilor”, se menționează în declarație.

Declarația a fost semnată vineri, 11 decembrie.

Echipa organizației teritoriale a Partidului Democrat din Drochia a anunțat la 9 decembrie, că părăsește partidul. Potrivit unui comunicat remis presei, decizia a fost susținută în corpore de către conducerea organizației.

Liderul PDM, Pavel Filip cataloghează plecarea ca fiind nimic nou sub soare”, menționând că persoanele din organizație ar fi intimidate și șantajate de către deputații ce fac parte din alianța de guvernare Șor-Dodon”.

La 10 decembrie, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat printr-un comunicat de presă că președintele interimar al Organizației Teritoriale Edineț, Igor Nepeivoda, a fost exclus cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv din formațiune pentru acțiuni împotriva partidului și echipei.

Din februarie curent, mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale R. Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea democrată.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii.