Muzeul autoizolării se deschide la Moscova, însă cu sălile goale

În spiritul vremurilor, nimeni nu a putut veni la deschidere.

„75 de zile, 80 de povești, 15 ianuarie”

Acesta este numărul de zile în care moscoviții au fost în carantină în primăvară, numărul de povești personale pe care le-au adunat Muzeul Moscovei și Galeria Triumf și data la care va fi deschisă (sperăm) această expoziție.

Expoziția are patru secțiuni cu lucrări ale artiștilor care descriu cele patru etape ale autoizolării: Panică, Culme, Platou și După.

Poveștile și creațiile online trimise de oameni obișnuiți care trăiesc în condiții de autoizolare sunt categorizate pe site-ul Muzeului Moscovei după stări precum Bucuria, Apatia, Goliciunea, Anxietatea, Minunea.

Să le privești acum este ca un pas în trecut, cu străzile goale, cu coduri QR și patrulele poliției prin parcuri. Imaginați-vă cum se vor uita oamenii la aceste obiecte de artă și povești peste un secol.

Printre imaginile iconice ale pandemiei – curierii de livrare a mâncării. Îi cunoaștem cum zboară de-a lungul străzilor goale cu bicicletele sau scuterele sau, ca aici, adormind, epuizați, în metrou.

Operele de artă din expoziția de la fața locului se disting într-o gamă variată de genuri ale artei, de la fotografie la sculpturi.

Medicii, asistenții medicali și lucrătorii din sănătate sunt pozați la locul de muncă și în scurtele momente de odihnă: obosiți, epuizați, îngrijorați, eroici.

Proiectul a început în vară, când Galeria Triumf a deschis, pe 19 iunie, o expoziție despre pandemie, numită „Starea de Urgență” , iar Muzeul Moscovei a început să colecteze lucrări de la moscoviți pe 13 iulie.

Anul în care măștile au fost transformate dintr-o necesitate într-un accesoriu de modă.

Costume, măști, mănuși; lucruri care amintesc de anul aproape trecut.

Un curier deasupra metroului – percepția unui artist asupra acestui an.

Imagini din 2020: viața într-un acvariu și un leagăn în parc, lipit cu bandă pentru a preveni utilizarea.

Sursa: themoscowtimes 
Sursa foto: Alexander Avilov / Moskva News Agency

Studentă la jurnalism în Cluj, a înțeles că mai bună învățătură decât practica nu există și nici mai bună redacție decât Moldova.org nu-i. Și da, chiar o cheamă Eugenia Wetz și are origini poloneze.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.