17:05:55 24.04.2024
Stiri

Dodon s-a dat de gol în DIRECT. Deși spune că responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în R. Moldova va aparține Maiei Sandu, recunoaște că îi va pune bețe în roate: „Noi nu vom permite, noi avem INSTRUMENTELE, o vom BLOCA...”

Actualitate 11.12.2020 13:59 Vizualizări4589 Autor: Ziarul National
Dodon s-a dat de gol în DIRECT. Deși spune că responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în R. Moldova va aparține Maiei Sandu, recunoaște că îi va pune bețe în roate: „Noi nu vom permite, noi avem INSTRUMENTELE, o vom BLOCA...” Andrei Mardare/Facebook


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că Guvernul Chicu nu-și va da demisia după inaugurarea Maiei Sandu în funcția de președinte. Cu toate acestea, adaugă Dodon, toată responsabilitatea pentru guvernare va cădea pe umerii noului președinte.

„Am văzut multe speculații. Agenda Guvernului, a mea și a colegilor din PSRM nu e axată pe demisii și numiri. Trebuie să aprobăm politica bugetar-fiscală, bugetele pentru anul viitor, legi importante care trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie și de aceea nu vorbim de demisii. Curtea Constituțională a validat alegerile prezidențiale și, după data de 24 decembrie, responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în țară este pe Maia Sandu. Noi o să-i acordăm suportul necesar pentru ca să se manifeste, să rezolve problemele cetățenilor. Vom fi destul de critici, atunci când se va trece la unele acțiuni care nu vor fi în interesul cetățenilor. Așa că demisii sau nu - vom vedea”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul vlogului său săptămânal.

Ulterior, Dodon a menționat că președintele nu are pârghii pentru a rezolva problemele oamenilor, deși mai devreme afirma că toată responsabilitatea îi revine Maiei Sandu.

„Ce va fi cu R. Moldova după 24 decembrie, după ce Maia Sandu va intra în această clădire? Să vă mai spun încă o dată despre rolul președintelui și ce poate el să facă. Președintele poate să facă multe declarații la stânga și la dreapta. Dar fără susținerea Parlamentului și Guvernului vor fi vorbe în vânt. Astfel, pentru ca să facă ceva concret președintele sau ceva să strice, să dărâme are nevoie de Parlament. Parlament nu are și nici nu va avea. Noi nu vom permite ca viitorul președinte să strice tot. Noi avem instrumentele necesare, pentru noi au votat 700 de mii de cetățeni în interiorul republicii. Dacă va încerca să facă ceva, noi o vom bloca. Dacă va face altceva, noi vom ieși cu dvs. la proteste. Noi acum colaborăm strâns, președintele, spicherul și premierul. După 24 decembrie nu va fi așa. Cine va avea de pierdut? Evident că cetățenii. Anul viitor va fi dificil. Deja e clar că va fi un an electoral. Va fi campanie, luptă politică. După alegeri vor urma trei luni pentru a forma o coaliție. Anul viitor va fi foarte instabil”, a punctat Dodon.

Liderul neformal al socialiștilor a lansat reproșuri la adresa lui Pavel Filip, care cu o săptămână înainte de turul II al alegerilor prezidențiale a decis să se retragă de la guvernare.

„Cred că Pavel Filip se roagă să nu plece Chicu din funcție sau se roagă să fie el numit premier. Domnule Filip, nicio șansă. Nu te votează nimeni premier, gata s-a dus… Și în următorul Parlament nu o să fiți. Am văzut adresări, învinuiri la adresa mea, la adresa colegilor. Nu mai dați vina pe nimeni. V-ați făcut-o cu mâna proprie și o să culegi și rezultate. Noi v-am ajutat atunci când trebuia de ajutat, PD-ul a revenit la guvernare. După asta ați luat alte decizii… Acum să vă asumați consecințele. În anul viitor vor fi anticipate, iar cum și când, mai discutăm. La sigur ne așteaptă o perioadă complicată. Sper că președintele țării va face față acestor provocări”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md