22:13:33 23.04.2024
Stiri

GALERIE FOTO // EMOȚIONANT: Pacienții bolnavi de COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican au văzut pentru prima dată cum arată medicii care îi îngrijesc. „Îi vedeam doar în costume de protecție...”

Actualitate 11.12.2020 16:39 Vizualizări2000 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // EMOȚIONANT: Pacienții bolnavi de COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican au văzut pentru prima dată cum arată medicii care îi îngrijesc. „Îi vedeam doar în costume de protecție...” SCR


Le cunoșteau numele, îi deosebeau după voce și chiar după pași, însă nu i-au văzut niciodată la chip pe cei au grijă zi de zi de sănătatea lor și depun eforturi pentru a-i salva.

Totuși, pacienții internați în cele cinci secții ale Departamentului COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au făcut, în această săptămână, cunoștință cu personalul medical, numai că... în fotografii.



Administrația instituției a afișat panouri cu pozele lucrătorilor în toate secțiile, o adevărată surpriză atât pentru pacienți, cât și pentru angajați.

„Extraordinar! Până acum îi vedeam doar în costume de protecție și nu ne dădeam seama de frumusețea chipurilor lor. Vedeam doar frumusețea sufletelor și bunătatea pe care o emană zilnic. Ne închinăm în fața lor pentru efortul ce îl depun. Frumusețea și gingășia pe care am văzut-o astăzi ne-a lăsat extraordinar de surprinși. Într-adevăr, în aceste costume, măști se ascund așa suflete plăpânde, frumoase și drăgălașe”, a spus cu lacrimi în ochi doamna Aculina, o pacientă citată de Serviciul de presă al instituției.

„Și în echipamentele de protecție, și fără ele, acestea sunt chipurile oamenilor ce ne salvează viețile. Le suntem recunoscători și ne închinăm până la pământ pentru munca lor! Și eu sunt medic și consider că mai demn decât comportamentul personalului medical nu există nimic. Au o atitudine minuantă față de noi, pacienții. Ne oferă un tratament eficient, fac totul pentru a ne salva”, a adăugat Larisa, o altă pacientă.

„Jos pălăria! Un personal de nota zece! Au o atitudine extraordinară față de noi. Dumnezeu să îi păzească. Toți trebuie să depunem eforturi pentru a ieși din urgia asta”, a afirmat și domnul Alexandru.

Medicii, asistentele medicale, bufetierele și infirmierele, și ei rămași surprinși, le-au mulțumit pacienților pentru respectul manifestat la adresa personalului medical.










Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md