VIDEO// Bașcanul UTA Găgăuză: „Eu învăț limba română și cred că s-a făcut prea multă polemică inutilă pe acest subiect”

Mădălin Necșuțu
11/12/2020
Bașcanul UTA Găgăuză, Irina Vlah. Captură YouTube

Bașcanul UTA Găgăuză, Irina Vlah, a oferit joi seara primul său interviu integral în limba română portalului Unimedia, în care a discutat o serie de probleme ale regiuni și a destănuit cum a început ea să învețe limba română și cât de important este acest lucru pentru integrarea mai bună a etnicilor găgăuzi în societatea Republicii Moldova.

„Eu învăț limba română și cred că s-a făcut prea multă polemică inutilă la acest subiect. Dacă o să învățăm această limbă frumoasă și o să o vorbim corect, vom demonstra respectul față de limba oficială a statului, iar noi trebuie să creem condiții pentru ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să învețe și să o vorbească”, a declarat Irina Vlah.

Lidera de la Comrat a precizat că a făcut acest demers pentru a impulsiona și alți cetățeni din Găgăuzia să facă același lucru.

„Apoi am avut multe încercări [să învăț româna -n.r.] când am lucrat la Parlament, sau când am făcut doctoratul. Am ales să cunosc limba română pentru ca să fiu și un exemplu pentru oamenii mei. Eu sunt conducător și trebuie să discutăm și să înțelegem că trebuie să cunoaștem limba țării noastre. Am un an de când am început să învăț limba română, cu profesoara mea, dar și cu fiica mea, care cunoaște trei limbi ”, a completat ea.

Mădălin Necșuțu
11/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii