Campanie de sensibilizare și responsabilizare pe fondul alarmant al creșterii cazurilor de infecție cu COVID-19

Irina Odobescu
11/12/2020
infocovid.md

Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au lansat, vineri, campania de informare și responsabilizare  „Fii în siguranță!”.

„Îndemnurile Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță,  sărbătorește în siguranță! își propun schimbarea de comportament, pe care autoritățile și specialiștii în sănătate le recomandă cetățenilor pentru diminuarea riscului de infectare.

Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient”, scrie în comunicatul emis de MSMPS. 

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova, autoritățile reiterează necesitatea purtării măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată pe mâini și evitarea locurilor aglomerate. În acest sens, parcursul campaniei, cu suportul partenerilor de dezvoltare (Organizația Mondială a Sănătății, ONU Moldova, UNICEF Moldova), vor fi elaborate și distribuite materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel național.

MSMPS anunță că în regim de test va fi lansată platforma web www.covidinfo.md. Acest instrument de informare va fi un agregator de conținut verificat și relevant, despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova.

Autoritățile au elaborat și un ghid ilustrativ, ca suport pentru recuperarea și gestionarea simptomelor ca urmare a COVID-19. Exerciții de gestionare a sufocării, a respirației, a tusei, gestionarea oboselii, inclusiv planificarea activităților, tehnici de relaxare, precum și gestionarea alimentației și a activității fizice sunt expuse pe larg în Ghidul „Perioada după COVID-19: Informații pentru pacienți. Suport în recuperarea și gestionarea simptomelor ca urmare a COVID-19”. 

Irina Odobescu
11/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii