/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mulți bătrâni au căzut pe gheață. Ploaia a creat dificultăți șoferilor și pietonilor

missing
10 decembrie 2020, ora 20:20

Zi cu ghinion pentru oamenii care au fost nevoiți să iasă din case azi, la prima oră. În timp ce unii au patinat și s-au mișcat cu viteza melcului, alții s-au udat din cap până în picoare din cauza ploii. Cele mai multe probleme, evident, au fost din cauza poleiului, care a acoperit trotuarele cu o pojghiță de viață. Din această cauză, în loc să ajungă la muncă ori la magazin, în jur de 20 de oameni s-au pomenit… la spital.

Poleiul de pe drumuri a creat mari dificultăți în trafic. Pe străzile din capitală s-au format ambuteiaje interminabile.

Pietonii, de asemenea, au avut de suferit din cauza ghețușului, iar unora chiar nu le-a mers deloc, deoarece au alunecat și au ajuns la spital cu traume seriose.

„Am mers spre piață și am căzut jos și iată nu știu ce s-a întâmplat cu mâna, mă doare mâna. Sau a sărit din loc, sau am rupt-o, nu știu.”

„- Am căzut – Unde ați căzut? – Chiar lângă casă. – Era gheață? – Era gheață, era alunecuș.”

„ – Am căzut – Unde? – Acasă – Dar cum s-a întâmplat așa? – De pe scări am alunecat.”

„Ploua, și am crezut că e umed, nu gheață.”

Potrivit purtăroarei de cuvânt a Institutului de Medicina Urgentă, majoritatea celor care au ajuns la spital sunt persoane de vârsta a treia.

DORINA ARSENI, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, IMU: „Cu părere de rău, astăzi, au fost aduse până la amiază, în jur de 20 de persoane cu fracturi ale brațului sau ale piciorului”.

Autoritățile au declarat că intervenția de presurare a materialului aniderapant pe străzi a început încă ieri seara, în jurul orei 21 și a durat până dimineață.

DORIN CHIRILESCU, PURTĂTOR DE CUVÂNT PRIMĂRIE, CHIȘINĂU: „Exdrupo a presurat prin cartierele principale și secundare circa 110 tone de amestec de sare și circa 32 de tone de material antiderapant cu sare și nisip.”

Pe la amiază, gheața s-a topit și s-au format băltoace și șuvoaie de apă pe toate străzile din oraș. Din această cauză, oamenii s-au plâns că nu se pot deplasa.

„ Așa, ieșim și mergem, ne udăm la picioare, ducem la grădiniță, dar ce să facem?”

„Pietonii n-au pe unde trece.”

„Nu putem să ieșim.”

Municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă, iar pietonilor să fie foarte atenți în timpul mersului, pentru a evita situațiile de risc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram