image
Sursa foto: Jurnal.md

Bătălia pentru șefia USM: Ex-ministrul Șarov a luat cele mai multe voturi, dar urmează turul II pentru funcția de rector

Bătălia pentru funcția de rector al Universității de Stat din Moldova continuă. După ce ieri au fost organizate alegeri la care au participat trei candidați, s-a decis organizarea turului II, unde lupta se va da între fostul ministru al Educației, Igor Șarov, și prorectorul USM, Florentin Paladi.

„Dragi prieteni, stimați colegi, vă mulțumesc mult pentru încrederea și susținerea dumneavoastră. Rezultatele turului I al alegerilor pentru funcția de rector mă încurajează și mă fac să fiu încrezător că împreună vom reuși să readucem Universitatea de Stat din Moldova în topul instituțiilor de învățământ din regiune. E timpul să ne unim abilitățile și cunoștințele pentru dezvoltarea Universității de Stat din Moldova!”, a declarat Igor Șarov, după anunțarea rezultatelor primului tur.

Și Florentin Paladi a venit cu un mesaj. „Prieteni! Rezultatele înregistrate în primul tur al alegerilor constituie un SUCCES, un prim pas spre VICTORIA noastră finală pentru funcția de rector al USM. Am primit mai multe mesaje de felicitare și încurajare de la colegii USM-iști, de la colegi și parteneri din mediul academic și științific atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare. Toți conștientizează semnificația acestui rezultat, condițiile în care a fost obținut, precum și perspectiva reală de câștig în al doilea tur al alegerilor. Prin intermediul acestor mesaje de susținere am simțit un real sprijin și preocupare pentru Universitatea noastră și viitorul modern și apolitic al acesteia. Așa că, foarte hotărât și plin de optimism mergem cu un mesaj consolidat și adresat unui spectru mai larg de alegători în al doilea tur al alegerilor rectorului USM!”, a declarat Florentin Paladi.

Precizăm că în urma primului tur, unde au participat trei candidați, rezultatele au fost următoarele: Serghei Brânză - 137 de voturi, Florentin Paladi - 233 de voturi; Igor Șarov - 339 de voturi.

Turul II al alegerilor va fi organizat săptămâna viitoare, miercuri, 16 decembrie.

Precizăm că rectorul USM este ales pentru o perioadă de cinci ani de către reprezentanții studenților în Senat și consiile facultăților, profesori și conducători științifici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: