image
Sursa foto: IMC

Un copil de 5 ani, din capitală, a ajuns la spital, după ce a înghițit o brățară

Un copil de cinci ani, din capitală, a ajuns la spital, după ce a înghițit o brățară din bile magnetice.

Copilul a fost supus de urgență unei intervenții de extragere a corpilor străini, în Secția Endoscopie a IMC. Intervenția a fost efectuată cu succes de echipa de medici și a durat aproximativ două ore, timp în care medicii au extras 22 de bile magnetice, ce au ajuns în stomac și duoden cu riscul perforării acestor organe.

„Postoperator pacientul se simte bine și se va afla în următoarele zile sub supraveghere medicală”, informează Institutul Mamei și Copilului din capitală.

De la începutul acestui an au fost efectuate 113 intervenții de extragere a corpilor străini din tractul digestiv superior și 58 intervenții de extragere a obiectelor inhalate în sistemul respirator de către copii.

IMCIMC

IMCIMC

Specialiștii Institutului Mamei și Copilului recomandă să fie respectate câteva reguli de bază pentru a preveni inhalarea sau înghițirea obiectelor străine de către copii:

- nu aduceți în casă substanțe chimice în recipiente care sunt atractive pentru copil și nu le puneți în locuri ușor accesibile;

- ascundeți de copii obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge;

- evitați să-i dați copilului sau să-l puneți în contact cu obiecte de mici dimensiuni, cel puțin până la vârsta de 3 ani;

- fiți precaut și supravegheați-l mereu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: