image
Sursa foto: AP

Reacția lui Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte, obținut de Maia Sandu

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare președintelui ales Maia Sandu, după ce Curtea Constituțională i-a validat mandatul.

„Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova. Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova. Votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil. Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor”, se spune în mesajul lui Igor Dodon.

Acesta a adăugat că socialiștii sunt pregătiți pentru discuții împreună cu PAS privind stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu. Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor”, a adăugat Dodon.

El a adăugat că, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, va munci pentru ca „promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate”. „Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”, mai spune Igor Dodon.

Adresez felicitări președintelui ales Maia Sandu pentru validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională. Îi urez... Publicată de Dodon Igor pe Joi, 10 decembrie 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: