image
Sursa foto: Getty Images

A murit Paolo Rossi, eroul Italiei la CM 1982. Fostul mare atacant avea 64 de ani

Paolo Rossi, fostul mare fotbalist italian, campion mondial în 1982, a decedat la vârsta de 64 de ani.

Anunțul a fost făcut în noaptea de miercuri spre joi de postul de televiziune RAI Sport, unde Rossi ocupase postul de analist: "O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo", a transmis prezentatorul Enrico Varriale, potrivit The Guardian.

Informația a fost confirmată și de soția lui Rossi, Cappelleti Frederica, care a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu fostul fotbalist, la care a adăugat textul "per sempre" (n.r - pentru totdeauna), fără a oferi detalii despre cauza decesului.

Paolo Rossi a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982. Atacantul născut la Prato a marcat șase goluri la turneul final din Spania: trei contra Braziliei (3-2), în grupe), două împotriva Poloniei (2-0), în semifinale, și unul contra Germaniei (3-1), în finală.

În 1982, pe lângă Campionatul Mondial, Rossi, care evolua la Juventus în acea perioadă, a câștigat Balonul de Aur și titlul de golgheter al turneului final.

Rossi și-a petrecut întreaga carieră de fotbalist în Italia, la formații precum Juventus, Como, Vicenza, Perugia, AC Milan sau Verona. Alături de "Bătrâna Doamnă" a obținut trofee precum Cupa Campionilor Europeni (1984/1985), Supercupa Europei (1984/1985), două titluri în Italia (1981/1982, 1983/1984) sau Cupa Italiei (1982/1983).

Paolo Rossi este al doilea câștigător de Cupă Mondială care moare în ultimele două săptămâni, după argentinianul Diego Maradona, decedat la data de 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: