image
Sursa foto: Jurnal.md

Veaceslav Platon, lipsit de paza de stat după ce a dat buzna la ședința CNPF

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost lipsit de pază de stat în urma unui demers depus la Ministerul Afacerilor Interne. Totul după ce, Platon a dat buzna în sediul CNPF, alături de câțiva agenți de pază, pentru a pătrunde la o ședință în care se discutau două probleme legate de Moldasig. Informația a fost confirmată pentru jurnal.md de către consilierul cabinetului ministrului MAI, Alina Zbancă.

Demersul a fost depus ieri de deputatul Platforma DA, Dinu Plângău, care a cerut MAI tragerea la răspunderea penală a lui Veaceslav Platon pentru încălcarea grosolana a ordinii publice la data de 2 decembrie 2020, în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Astăzi Platon a fost lipsit de pază de stat în urma analizei demersului. Potrivit Alinei Zbancă, despre această decizie a fost informat și procurorul pe caz.

„Ca urmare a încălcărilor comise, au fost verificate toate materialele și a fost luată decizia de a i se retragere protecția, fiind atestată încălcarea articolelor din legea 105 din 208. Totodată, despre această decizie, conform prevederilor legale a fost informat procurorul care se ocupă de acest caz. Decizia a fost luată conform competențelor de Direcția protecția martorilor din cadrul IGP al MAI”. a declarat consilierul cabinetului ministrului MAI.

Amintim că la data de 2 decembrie curent, Veaceslav Platon, a intrat abuziv în clădirea Comisiei Naționale a Pieței Financiare, însoțit de doi agenți de pază. Ulterior în spațiul public au apărut și secvențe video din care se observă cum agenții de pază au îmbrâncit și agresat pe cei de la securitatea CNPF, pentru a-i face drum lui Platon.

La ședința CNPF urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig –  facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Noutăţile partenerilor

comentarii: