Actualitate

Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu anunţă joi, într-o postare pe Twitter că, după demersuri diplomatice intense, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agentie UE de pe teritoriul României.

”Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de securitate cibernetică”, a scris ministrul pe Twitter.
 
Guvernul a aprobat la începutul lui octombrie o ordonanţă de urgenţă prin care dădea atribuţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a unei noi agenţii a UE – Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice (Centrul CYBER al UE). Demersul viza depunerea candidaturii României pentru a găzdui această agenţie.

Centrul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înfiinţat pentru a îmbunătăţi coordonarea cercetării şi a inovării în materie de securitate cibernetică, notează news.ro. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investiţiilor pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologică şi industrială în materie de securitate cibernetică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *