Actualitate

Ratingul lui Putin în rândul tinerilor a scăzut de-a lungul anului de la 36% la 20%

Ratingul lui Vladimir Putin rămâne la un nivel pre-carantină – dacă alegerile prezidențiale din Rusia ar avea loc în weekendul viitor, 39% dintre cetățeni ar fi gata să-l voteze. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj realizat de Centrul Levada. În decembrie 2019, 38% dintre ruși erau gata să voteze pentru Putin.

Este de remarcat faptul că următoarele răspunsuri cele mai populare pentru Putin în cadrul sondajului sunt „Nu aș vota” (24%) și „Nu știu pentru cine să votez” (16%).

O altă caracteristică a sondajului asupra căreia Open Media atrage atenția este schimbarea preferințelor grupelor de vârstă. Astfel, pe parcursul anului, ponderea alegătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care sunt gata să voteze pentru Putin a scăzut de la 36% la 20%. Dimpotrivă, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani, simpatia față de actualul președinte a crescut de la 31% la 39%.

Grupurile de vârstă de la 25 la 39 de ani și de la 55 de ani sunt stabile în preferințele lor. La fel ca acum un an, 30% și, respectiv, 51% dintre aceștia sunt gata să voteze pentru Putin. 

Schimbările de dispoziție ale tinerilor sunt un indicator important al faptului că oamenii au încetat să mai perceapă și să reproducă discursul despre putere, crede analistul politic Abbas Gallyamov. Reacția tinerilor anticipează ce se va întâmpla în viitor cu restul grupelor de vârstă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *