Noi locuri pentru internarea pacienților cu Covid-19: Un spital din Chișinău, pregătit să primească peste 100 de persoane

Începând de astăzi, în Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, blocul doi, vor fi internați primii pacienți infectați cu Covid-19, cu forme ușoare și de gravitate medie. Cele 130 de locuri vor fi amenajate pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri pe fiecare, primele 45 de paturi fiind puse la dispoziție astăzi.

Foto: fb/IonCeban

Blocul a fost dotat cu mobilier nou, printre care 40 de paturi, 125 de noptiere, saltele și lenjerie de pat. În context, blocul sanitar care era dotat cu o singură cabină de duș, a fost reutilat, iar în prezent se regăsesc alte trei cabine de duș.

Totodată, au fost procurate și instalate boilere, iar sistemul de alimentare cu apă din saloane a fost renovat, iar pentru alimentarea pacienților, a fost procurată veselă de unică folosință și elaborate meniurile pentru aceștia.

Pacienții care erau internați în blocul 2 al spitalului au fost transferați în bloc în condiții de maximă siguranță.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, din bugetul municipal, pentru renovarea acestui bloc au fost alocate 960 mii de lei, iar sursele financiare ar putea fi suplimentate în funcție de necesități.

fb/IonCeban / Sursa:fb/IonCeban
fb/IonCeban / Sursa:fb/IonCeban
fb/IonCeban / Sursa:fb/IonCeban
fb/IonCeban / Sursa:fb/IonCeban
fb/IonCeban / Sursa:fb/IonCeban


Pub