Un copil de 5 ani, salvat de medici după ce a înghițit o brățară din bile magnetice

Un copil de 5 ani a fost supus unei intervenții chirurgicale după ce a înghițit o jucărie compusă din bile magnetice. Specialiștii de la Institutului Mamei și Copilului, din cadrul Secției Endoscopie, au reușit să extragă fiecare bilă din cele 22, individual, care au ajuns în stomac și duoden. Pacientul se simte bine, iar în următorele zile se va afla la evidența medicilor.

Foto: fb/InstitulMameisiaCopilului

Potrivit unui comunicat emis de Institutul Mamei și Copilului, intervenția a fost efectuată cu succes de către echipa de medici compusă din: Victor Rașcov- medic endoscopist, Anastasova Ina – asistentă medicală, Dragneva Nina – asistentă medicală, Mirza Olesea - medic anesteziolog.

De la începutul acestui an au fost efectuate 113 intervenții de extragere a corpilor străini din tractul digestiv superior și 58 intervenții de extragere a obiectelor inhalate în sistemul respirator de către copii.

Monede, nasturi, baterii, șuruburi, insigne – sunt doar o mică parte a obiectelor înghițite de copii, care timp de 40 de ani au fost colectate de către medicii Secției Endoscopie de la Institutul Mamei și Copilului.

Specialiștii Institutului Mamei și Copilului recomandă să fie respectate câteva reguli de bază pentru a preveni inhalarea sau înghițirea obiectelor străine de către copii:

- nu aduceți în casă substanțe chimice în recipiente care sunt atractive pentru copil și nu le puneți în locuri ușor accesibile; - ascundeți de copii obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge; - evitați să-i dați copilului sau să-l puneți în contact cu obiecte de mici dimensiuni, cel puțin până la vârsta de 3 ani; - fiți precaut și supravegheați-l mereu.


Pub