Șase persoane, dintre care 3 copii, intoxicați cu monoxid de carbon, din cauza unui cazan. O femeie, spitalizată în terapie intensivă

Șase persoane dintre care 3 copii au primit intoxicație cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în seara zilei de 9 decembrie în localitatea Chircăiești, raionul Căușeni.

Foto: dse.md

Potrivit IGSU două femeie cu vârstele de 66 de ani și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii cu vârstele de 13 ani și 3 ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie.

Primele cercetări la fața locului au stabilit că cel mai probabil oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz, din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic.

Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri, fără de a fi necesară spitalizarea.

În acest sens Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte, sau a instalațiilor neverificate.

Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte. În caz de situații de risc trebuie de urgență apelat Serviciul 112.


Pub