(video) Ultima oră! CC a validat mandatul Maiei Sandu, aleasă în funcția de președintă a Republicii Moldova

Curtea Constituțională a confirmat astăzi, 10 decembrie, rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Foto: UNIMEDIA

„În numele Republicii Moldova, CC validează alegerile prezidențiale din 15 noiembrie și mandatul președintelui Republicii Moldova”, a declarat Domnica Manole.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare de astăzi, 10 decembrie 2020.

Urmărește live:

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat ieri, 9 decembrie că , Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a renunțat la calitatea de membru de partid și la funcția de președinte al formațiunii. Conform legislației în vigoare, Președintele țării nu poate fi membru de partid.

Urmare a prevederilor statutare, funcția de președinte interimar al PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu, însă asta până la organizarea următorului Congres PAS, ce va avea loc în anul 2021.

Ceremonia de învestire în funcția de președintă va avea loc pe 24 decembrie 2020, la Palatul Republicii.

În urma scrutinului din 15 noiembrie 2020, lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.


Pub