Lapovița a făcut ravagii în țară: Mai multe localități din opt raioane au rămas în beznă

Vremea instabilă din noaptea și dimineața zilei de astăzi, a lăsat locuitorii mai multor localități fără curent electric. Conform informaţiilor oferite de „Premier Energy”, pentru remedierea problemei au fost mobilitate mai multe formațiuni de intervenție operativă.

Foto: Colaj/Foto: premierenergy

Pe liniile electrice aeriene s-a depus chiciură, iar vântul a cauzat căderi de crengi și copaci peste conductori, care s-au rupt și au ajuns la sol, producând și alte defecțiuni soldate cu deconectarea avariată a energiei electrice. De asemenea, sunt înregistrate deteriorări de piloni electrici în urma producerii accidentelor rutiere cauzate de ghețușul de pe carosabil.

Potrivit unui comunicat emis de „Premier Energy”, la ora 11:30, parțial sau în totalitate au rămas fără tensiune 34 de localități din 8 raioane. O situație mai complicată este atestată în raionul Cimișlia, unde sunt afectate 8 sate, Nisporeni cu 7 localități, Strășeni cu 5 sate fără tensiune, raioanele Călărași și Hâncești cu câte 4 localități fără tensiune. În celelalte raioane există probleme de alimentare cu energie în câte 1-2 sate.

Specialiștii îndeamnă cetățenii să ocolească și să nu atingă conducătoarele electrice căzute avariat la pământ, care atârnă suspect de pe piloni sau copaci, să marcheze la distanță locul unor rupturi de conductoare electrice şi să asigure paza acestuia până la intervenția electricienilor, să nu întreprindă nimic în instalațiile electrice, să instruiască copiii cum să se comporte în această situație.

Incidentele pot fi raportate la numărul 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.


Pub