Antreprenorii din Moldova, invitați la Expoziția Mondială „Expo 2025” din Japonia. Țara va oferi suportul necesar

Astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama. Oficialii au discutat aspectele colaborării comercial-economice dintre cele două țări, oportunitățile de investiții în țara noastră, dar și despre participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo 2025”, care va avea loc la Osaka, Japonia.

Foto: mei.gov.md

În debutul ședinței, ministrul Usatîi a mulțumit Guvernului Japoniei pentru asistența externă acordată țării noastre în domenii strategice precum, economie, agricultură, mediu, sănătate, educație și altele.

Unul din cele mai recente proiecte fiind – Proiectul de asistență tehnică destinat sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru perioada anilor 2019-2021, care are drept scop extinderea serviciilor de consultanță specializată în afaceri la nivel național.

Ambasadorul Yoshihiro Katayama a menționat că își dorește o dezvoltare continuă între cele două țări, prin fortificarea cooperării comercial economice și sporirea nivelului de investiții bilaterale.

În acest context, Yoshihiro Katayama a lansat o invitație Republicii Moldova de a participa la Expoziția Mondială „Expo 2025”, precizând că, Japonia va oferi asistența și suportul necesar Guvernului și companiilor din Republica Moldova pentru a participa la acest eveniment.

La rândul său, ministrul Anatol Usatîi, a mulțumit pentru invitație și a menționat că pentru Republica Moldova acest eveniment reprezintă un bun prilej de promovare și o platformă importantă pentru companiile moldovenești de a-și prezenta produsele și serviciile.

În Republica Moldova activează 11 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții în valoare de 107,004 mii lei.


Pub