Patru ore de deliberări, în dosarul Ilan Șor. Avocații: Judecătorii își bat joc!

Potrivit avocaților lui Ilan Șor în dosarul ce se examinează la Curtea de Apel Cahul, ședința de astăzi a început la ora 14:00, apoi au intrat în deloberări, în care s-au aflat până la ora 20:00. „Felul în care sunt tratați avocații lui Ilan Șor de către magistrații Curții de Apel Cahul este o hărțuire și intimidare a apărării. Avocaților le-au fost încălcate toate drepturile tocmai la 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, se arată într-un comunicat al Partidului Șor.

Foto: UNIMEDIA

„Ne sunt încălcate toate drepturile la Curtea de Apel Cahul, inclusiv și ca program de muncă. În cel mai bun caz după ora 20:00 ne vom porni la Chișinău și vom ajunge pe la miezul nopții. Mâine dimineață trebuie să revenim la Cahul, în ședință la 9:30, cu expunerea pregătită”, a declarat Aureliu Colenco, avocatul lui Ilan Șor, arătând că și condițiile meteo sunt foarte complicate – polei pe drum și ceață.

Colenco a sugerat că apărarea lui Ilan Șor este astfel în situația de a nu reuși să se pregătească pentru următoarea ședință.

„Este o încălcare gravă și intimidare a avocaților”, a adăugat Colenco.

Precizăm că astăzi la Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință pe dosarul Șor. Ilan Șor pledează nevinovat.


Pub