Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activarea unei secții pentru tratarea pacienților de COVID-19, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie

   2313

Primăria municipiului Chișinău informează că începând de astăzi vor fi activate 130 de locuri în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie pentru internarea pacienților bolnavi cu COVID-19, forme ușoare și de gravitate medie.

Decizia autorităților de a completa locuri noi în spitale, este luată pentru ajuta cât mai mulți oameni, în contextul situației pandemice prin coronavirus înregistrată la nivelul municipiului Chișinău.

Astfel, secția nou formată pentru tratarea pacienților prin COVID a fost suplinită cu personal medical, acesta fiind instruit și asigurat cu echipamente necesare intervențiilor conform protocoalelor naționale. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmează să pună la dispoziție cantitatea de preparate medicamentoase destinată necesităților instituției.

În context, pe parcursul săptămânii trecute, în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, au fost inițiate activități de reparație curentă. Saloanele de spital de la cele 3 etaje au fost suplimentate cu paturi și mobilier nou, renovate și extinse capacitățile blocurilor sanitare. De asemenea, instituția medicală a achiziționat inventar de unică folosință necesar pentru alimentarea pacienților.    

Potrivit primarului general, Ion Ceban, din bugetul municipal, pentru renovarea acestui bloc au fost alocate 960 mii de lei, iar sursele financiare ar putea fi suplimentate în funcție de necesități.

E de menționat că pacienții care erau internați anterior în blocul 2 au fost transferați într-un alt bloc al instituției medicale. Pentru siguranța angajaților, a fost elaborat planul de acces și circulație în interiorul instituției medicale.