17:20:04 19.04.2024
Stiri

Un nou TRUC al lui Igor Dodon pentru a nu-i permite Maiei Sandu să intre în clădirea Președinției

Actualitate 10.12.2020 10:34 Vizualizări8084 Autor: Ziarul National
Un nou TRUC al lui Igor Dodon pentru a nu-i permite Maiei Sandu să intre în clădirea Președinției


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, este acuzat că se cramponează să rămână în continuare în clădirea Președinției, ca să nu-i permită Maiei Sandu să preia mandatul de șef al statului. Anume prin acest fapt s-ar explica toate contestațiile depuse de candidatul Igor Dodon în instanțele de judecată după alegerile prezidențiale.

„Dodon încearcă să tergiverseze validarea mandatului Maiei Sandu. Reprezentantul lui la ședința Curții Constituționale spune că a depus ieri o contestație în judecată. Astfel, Curtea Constituțională trebuie să amâne examinarea validării mandatului Maiei Sandu”, a precizat vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco.

Citește și: LIVE VIDEO // Reprezentantul lui Dodon cere AMÂNAREA ședinței: Curtea Constituțională VALIDEAZĂ mandatul de președinte al R. Moldova, obținut de Maia Sandu pe 15 noiembrie

Mai exact, reprezentantul din partea candidatului Igor Dodon, Nicolae Fomov, a solicitat amânarea ședinței de astăzi a Curții Constituționale, pe motiv că perdantul alegerilor prezidențiale a depus o nouă contestație în instanță pe data de 9 decembrie curent. Fomov a informat că pretențiile se referă la declarațiile făcute de Maia Sandu pe 13 noiembrie curent la adresa lui Igor Dodon, ultimul neavând posibilitatea să răspundă la acuzațiile lansate, fiindcă a urmat ziua tăcerii și, respectiv, ziua alegerilor prezidențiale.

În opinia lui Litvinenco, președintele în exercițiu poate să depună în fiecare zi câte o contestație.

Citește și: Nicolae Negru, despre RESENTIMENTELE lui Dodon: „O urăște pe Maia Sandu nu numai pentru că l-a ÎNVINS cu un scor zdrobitor…”

„Dacă e să mergem pe logica lor, apoi ei pot în următorii patru ani să depună în fiecare zi câte o cerere în instanță, așa încât Dodon să fie președinte în exercițiu. Oamenii ăștia nici a pierde nu știu…”, a conchis sursa citată.

Curtea Constituțională a respins solicitarea lui Nicolae Fomov, reprezentantul lui Igor Dodon, de a amâna ședința de astăzi a Înaltei Curți în cadrul căreia urmează să fie validat mandatul noului șef al statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md