13:44:53 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Ambasadorul UE la Chișinău, criticat dur de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei „pentru implicarea directă în alegerile prezidențiale” din R. Moldova

Actualitate 10.12.2020 12:12 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ambasadorul UE la Chișinău, criticat dur de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei „pentru implicarea directă în alegerile prezidențiale” din R. Moldova Facebook


Ungaria, prin intermediul ministrului său de Externe, Péter Szijjártó, a criticat „modul” în care Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, s-a „comportat în cadrul campaniei electorale” din R. Moldova. În opinia ministrului maghiar, comportamentul lui Peter Michalko nu s-ar încadra în principiile „respectului reciproc”.

Potrivit ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, care a întreprins ieri o vizită la Chișinău, gestul lui Peter Michalko ar fi lipsit de respect față de cetățenii R. Moldova.

„Această situație pandemică ne-a arătat cât de importantă este cooperarea internațională și ar fi timpul să revenim la această cooperare internațională pe baza respectului reciproc. Dacă vorbim despre respect reciproc, intervenția în politica internă a altui stat nu trebuie să aibă loc. Modul în care s-a comportat șeful Delegației UE în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale nu se pretează, nu încape în acest respect reciproc. Da altfel, vă felicit pentru derularea cu succes a alegerilor prezidențiale”, a declarat la Chișinău ministrul ungar de Externe.

Șeful Delegației UE nu a venit, deocamdată, cu o reacție la acuzațiile acestui reprezentant al unui stat membru al Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md