23:32:06 25.04.2024
Stiri

Ele sunt persoanele „PROTEJATE” de Covid-19. Motivul pentru care prezintă un risc scăzut de îmbolnăvire

Actualitate 10.12.2020 14:13 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
Ele sunt persoanele „PROTEJATE” de Covid-19. Motivul pentru care prezintă un risc scăzut de îmbolnăvire


Persoanele care au grupa de sânge 0 prezintă un risc mai scăzut de a se infecta cu noul coronavirus, spre deosebire de cele care au grupele A, B sau AB, potrivit unor studii independente realizate de oamenii de știință.

Potrivit unui studiu realitat de oameni de știință danez, ce a fost publicat în revista Blood Advances, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai puțin susceptibile de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ba mai mult, în cazul în care se îmbolnăvesc, șansele să dezvolte simptome severe ale Covid-19 sunt mai mici. De cealaltă parte, însă, persoanele din grupele sanguine A și AB sunt cele mai afectate, scrie digi-world.tv.

Oamenii de știință danezi au ajuns la aceste concluzii după ce au comparat datele de sănătate colectate de la 473.000 de persoane care au avut test pozitiv pentru Covid-19 cu un grup de control de 2,2 milioane de persoane din populația generală.

Astfel, concluziile experților au arătat că cele mai multe persoane infectate sunt cele care au grupele sanguine A, B și AB, în timp ce cele mai puține au fost din grupa 0.

De asemenea, un alt studiu publicat de curând a arătat că în rândul persoanelor infectate cu Covid-19 și care au grupele de sânge A și aB sunt întâlnite mai multe cazuri grave de îmbolnăvire.

Autorii au analizat datele a 95 de pacienți spitalizați în Vancouver, Canada. Au observat că mai multe persoane cu grupele A și AB au fost supuse ventilației mecanice, ceea ce înseamnă că au dezvoltat leziuni pulmonare mai des decât persoanele cu alte grupe de sânge.

De asemenea, din acest eșantion, mai multe persoane cu grupele A și AB au avut nevoie de dializă pentru insuficiența renală.Ținând cont de aceste concluzii, experții sugerează că persoanele cu aceste grupe sanguine sunt mai predispuse să sufere de insuficiența organelor decât persoanele cu alte grupe.

Același studiu a mai arătat și că durata șederii în spital a fost mai mare pentru pacienții din grupele A și AB.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md