Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu pentru validarea sa în funcția de președinte al R.Moldova

by D M
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a adresat felicitări președintelui R.Moldova Maia Sandu, pentru validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională. Într-un mesaj pe Facebook, acesta i-a urat „succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova”:„cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova”, a scris Dodon, asta deși rezultatele la prezidențiale nu au fost întocmai în mod egal pentru candidați. Pentru Maia Sandu au votat 57,72% (943 006 voturi) din cetățeni, iar pentru Igor Dodon 42,28% (690 615 voturi).

În același timp, Dodon afirmă că votul oamenilor a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil, iar PSRM va susține demersurile Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului și organizarea anticipatelor.
 
Totodată, președintele în exercițiu menționează că președintele ales trebuie să-și asume gestionarea guvernării în criza pandemică. 
 
„Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor. Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu. Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor”, scrie Dodon pe Facebook. 
 
După 24 decembrie, când va fi învestit noul președinte, Dodon spune că va „activa în spiritul votului pe care i l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncească pentru ca viața lor să fie mai bună, să aibă grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează.”.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.