Suburbiile vor beneficia de 740 de tone de material antiderapant din partea Primăriei Chișinău

unnamed

Primarii suburbiilor au cerut asistență din partea municipalității privind asigurarea cu material antiderapant, pentru a putea desfășura activitățile de deszăpezire a drumurilor, precum și oferirea ajutorului sub formă de lemne de foc familiilor defavorizate din sate și comune.

În acest context, Primăria Chișinău a dispus alocarea a 740 tone de material antiderapant pentru necesitățile localităților din componența municipiului Chișinău. Totodată, Direcția generală transport public și căi de comunicație va repartiza cantitatea de materiale antiderapante către localități, în funcție de suprafața teritoriului.

Mai mult, municipalitatea a asigurat că anul viitor vor fi alocați mai mulți bani pentru necesitățile suburbiilor, iar prioritățile rămân aceleași: în primul rând vor fi finanțate proiecte de reabilitare a instituțiilor educaționale și sociale.

Formula de cofinanțare rămâne în continuare de 70 % la 30 %, pentru proiecte de infrastructură: apeduct, canalizare, stație de pompare, inclusiv proiectele complexe, desfășurate pe perioade mai mari de un an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente