Junglă de beton. Masa tuturor construcțiilor create de om o va depăși pe cea a vietăților

NDQwJmhhc2g9NDlhYzU2YTYxZjkzMTEzMGE5MThhMjg2NjI0YTdjMWY=.thumb
Foto: Profimedia

Masa tuturor construcțiilor artificiale realizate de oameni, cum ar fi clădirile, șoselele, aparatura va depăși după 2020 masa totală a întregii materii vegetale și animale de pe Pământ, scrie BBC.

„Cercetarea, realizată de Weizmann Institute of Science din Israel, susține că omenirea și Pământul se află la un moment de cotitură în 2020, când masa întregii materii produse de om a ajuns egală cu masa florei și faunei, cum ar fi copacii, plantele, animalele, bacteriile și ciupercile”, transmite revista Nature.

Institutul estimează că masa materiei produse de mâna omului va fi de două ori mai mare decât cea a biomasei până în 2040.

Până atunci, jungla din beton, oțel și plastic creată de oameni este preconizată să cântărească cel puțin două teratone.

„Bineînțeles, este imposibil să cântărești toată materia de pe Terra, ceea ce înseamnă că datele prezentate sunt cele mai bune estimări posibile, cu o abatere de plus sau minus șase ani”, a precizat cercetătorul principal Ron Milo, profesor de științe ale mediului și plantelor în cadrul Weizmann Institute.

Acesta a spus că studiul este, după știința sa, primul care compară masa fabricată de om cu biomasa.

Rezultatele cercetării „demonstrează cât de mult s-a extins amprenta noastră globală peste măsura de la pantof”, a spus Milo.

„Sperăm că odată ce avem toate aceste date șocante în fața ochilor, putem, ca specie, să ne asumăm responsabilitatea”, a mai spus acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente