fbpx

video | O nouă ședință în dosarul Șor, amânată. Avocații reclamă „încălcari grave”

O nouă ședință de judecată în dosarul liderului Partidului Șor, Ilan Șor, a avut loc astăzi, 10 decembrie, la Curtea de Apel Cahul. Potrivit avocaților politicianului, aceasta a durat mai multe ore, timp în care, susțin ei, le-au fost încălcate mai multe drepturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, spune că ședința pe dosarul clientului său a început la ora 14:00, iar magistrații au intrat în deliberări până la aproape de ora 20:00.

Ne sunt încălcate toate drepturile la Curtea de Apel Cahul, inclusiv și ca program de muncă. În cel mai bun caz după ora 20:00 ne vom porni la Chișinău și vom ajunge pe la miezul nopții. Mâine dimineață trebuie să revenim la Cahul, în ședință la 9:30, cu expunerea pregătită”, a declarat Colenco, arătând că și condițiile meteo sunt foarte complicate – polei pe drum și ceață.

Colenco menționează se află, astfel, în situația de a nu reuși să se pregătească pentru următoarea ședință: „Este o încălcare gravă și intimidare a avocaților”.

Următoarea ședință pe acest caz programată pentru ziua de vineri, după ce procurorul pe caz a cerut anexarea unor probe noi la dosar și audierea unui martor.

Ilan Șor susține că este nevinovat.

În 2017, Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, însă instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

În vara anului 2019, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională și internațională, iar deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button