/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Arest preventiv pentru trei bănuiți din dosarul meciurilor trucate

missing
09 decembrie 2020, ora 21:00

Trei dintre cele patru persoane, reținute în dosarul meciurilor trucate, au primit, astăzi, 20 de zile de arest preventiv. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, la solicitarea procurorilor anticorupție. Escortați de ofițerii CNA, cei trei inculpați, printre care un antrenor de fotbal și doi manageri de cluburi, au fost aduși, în această dimineață, în fața instanței. Doi dintre aceștia au respins acuzațiile procurorilor, iar unul dintre antrenorii clubului Codru Lozova a evitat presa.

Printre inculpați se numără și vicepreședintele clubului Speranța Nisporeni, Sergiu Cotorobai, care neagă că ar fi participat în schemele de trucare ale meciurilor.

SERGIU COTOROBAI, VICEPREȘEDINTE, SPERANȚA NISPORENI:Nu sunt de acord. Nu sunt de acord cu acuzațiile, ce mi-au fost aduse.”

Aceeași poziție o are și managerul clubului Dinamo-Auto, Alexandr Novac.

ALEXANDR NOVAC, MANAGER, DINAMO-AUTO:Ați luat parte la meciurile trucate? Nu!”

Am încercat să aflăm mai multe detalii, dar și ce rol au avut inculpații în dosarul de manipulare a evenimentelor sportive. Însă, procurorul de caz a fost scurt în declarații.

ION URSU, PROCUROR:La moment, au fost înaintate demersuri, în vederea aplicării măsurii preventive respective. Instanța de judecată a rămas în deliberare. Hotărârea va fi pronunțată ulterior.”

Printre cele 11 persoane vizate în dosarul meciurilor trucate, se mai regăsește și Iurie Osipenco, antrenorul principal al celor de la Speranța Nisporeni. Celelalte șapte persoane, la etapa actuală, au statut de bănuit. Operaţiunea s-a derulat în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor, pentru investigarea a tuturor circumstanţelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram