Premierul României, Victor Ponta, care întreprinde o vizită la Chişinău cu prilejul Zilei Independenţei, a mers aseară direct la întâlnire cu oligarhul Plahotniuc. Şi nu oriunde, ci la sediul fundaţiei sale.

Întâlnirea a fost imediat reflectată pe site-ul PD, dar şi Plahotniuc s-a grăbit să anunţe cu mândrie că a avut aseară, ca de obicei, o discuţie „plăcută” cu Ponta.

„M-am întâlnit ieri seara cu premierul român Victor Ponta, cu care am avut, ca de obicei, o discuţie constructivă şi plăcută. Am vorbit despre sprijinul pe care România îl acordă în mod activ Republicii Moldova şi despre obiectivele comune”, a anunţat Plahotniuc pe Facebook. După întâlnire, cei doi au şi pozat împreună în ipostaze extrem de familiare. 

Amintim că nu este prima când oficiali străini care vin în RM se întâlnesc mai întâi cu Plahotniuc şi abia după aceasta cu conducerea statului. Cel mai recent şi scandalos caz este cel legat de vizita în RM din luna martie curent a preşedintelui Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaev, care a trecut pe la Chişinău cu o zi înainte de întâlnirea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. În cadrul vizitei fulger în RM, Atambaev a avut o întrevedere cu Vladimir Plahotniuc, nu însă şi cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Atambaev a fost primit ca oricare alt şef de stat în sala oficială de la Aeroportul Internaţional Chişinău, punându-i-se ulterior la dispoziţie escorta prezidenţială. Întâlnirea preşedintelui Kîrgîzstanului cu oligarhul Plahotniuc a avut loc departe de ochii presei. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.