(video) Au „împrumutat” două automobile pentru a se plimba prin Chișinău. Ce riscă doi tineri

Doi tineri cu vârstele de 25 ani și 26 ani, originari dintr-o localitatea din raionul Ialoveni, au fost reținuți de oamenii legii pentru răpirea a două automobile. Prejudiciul cauzat constituie 33 352 lei.

În primul caz polițiștii au fost sesizați în seara de 06 noiembrie, de către un tânăr 25 de ani, comunicând că i-a fost furat automobilul de marca ,Opel Vectra, ce era parcat pe strada Burebista.

Prejudiciul fiind estimat la 33 352 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 28 noiembrie, indivizii aflânduse pe strada Zelinschi, au răpit automobilul Opel Astra , ce aparține unui tânăr în vârstă de 22 de ani.

Oamenii legii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilelor cât și a făptașilor care au comis infracțiunea. Astfel în urma măsurilor întreprinse automobilele au fost depistate, unul a fost găsit abandonat pe o stradă din sectorul Botanica iar al doilea la o parcare special fiind avariat.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse de ofițeri suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat, iar cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au răpit automobilele pentru a se plimba.

Suspecții nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni analogice.Totodată polițiștii au stabilit că unul din tineri era căutat, pentru furtul unui automibil. Actualmente tânărul în vârstă de 25 de ani este plasat în arest pentru 30 de zile iar al doilea individ se cercetează în stare de libertate, pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”.

Conform legislației în vigoare tinerii riscă închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.


Pub