Scandal de proporții la PSG - Başakşehir! Arbitrul român, Sebastian Colțescu, acuzat de rasism

Probleme mari pentru brigada de arbitri din România care a oficiat la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din grupa H a UEFA Champions League, scrie digisport.ro

Foto: @brfootball

Partida a fost suspendată în minutul 14, în urma protestelor jucătorilor turci la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu.

La indicația lui, centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roșu unui membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir. Este vorba de Pierre Webo, un fost atacant camerunez care și-a încheiat cariera în Turcia.

Acesta a susținut că a fost insultat de Colțescu și de aceea a reacționat nervos. Turcii au cerut explicații și, după eliminarea lui Webo, au părăsit terenul.

Conform ziariștilor, Colțescu a folosit o expresie nepotrivită când s-a referit la membrul staff-ului care trebuia sancționat. El s-a referit la ”cel negru” atunci când l-a indicat pe Webo, vorbe care i-au indignat pe cei de la Istanbul Bașakșehir.

Fostul jucător al lui Chelsea, Demba Ba, este cel care a sesizat că remarca arbitrului român poate avea un caracter rasist și le-a semnalat coechipierilor acest lucru.


Pub