Deputat Platforma DA cere pedepsirea lui Veaceslav Platon pentru „huliganism”: MAI i-ar asigura pază

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, a adresat o sesizare ministrului de Interne, prin care solicită tragerea la răspundere penală pentru „huliganism ori samavolnicie” a lui Veaceslav Platon. Asta după ce în presă au apărut imagini surprinse de camerele de supraveghere de la Comisia Națională a Pieței Financiare, în care se vede cum omul de afaceri, însoțit de paza de corp, trece peste turnichetul de la intrarea în instituție și intră la o ședință, la care s-ar fi discutat dosarul Moldasig.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

„O atare situație contravine normelor legale și morale, care reglementează procedura de accedere în instituțiile publice ale Statului cu prejudicierea imaginii Statului Republica Moldova la nivel național și internațional. Totodată, potrivit surselor citate, cet. Veaceslav Platon este păzit de angajații unei subdiviziuni ai MAI, care asigură protecția martorilor figuranți în dosare. Acest gen de pază se oferă prin două metode: decizia instanței de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat”, se spune în sesizare.

Inițial, unele voci din opoziția parlamentară afirmau că paza de corp a lui Platon ar fi asigurată de Serviciul pentru Protecție și Pază de Stat, fapt infirmat de către instituție.

Pe 4 decembrie, Veaceslav Platon a fost surprins de camerele de supraveghere din holul Comisiei Naționale pentru Piața Financiară, cum sare peste turnichetul blocat de la intrare, fiind însoțit de pază de corp. Aceștia urcă scările și intră direct în sala de ședințe a instituției, unde s-ar fi discutat situația de la Moldasig.

La rândul său, omul de afaceri, Veaceslav Platon îndeamnă toți cetățenii să facă uz de articolul 67 din Codul Administrativ și să participe la ședințele funcționarilor publici, care sunt puși în funcții să muncească „pentru oameni, nu oamenii pentru ei”.

Dosarul legat de compania de asigurări Moldasig se află în atenția opiniei publice de mai mult timp, odată cu decizia CNPF de a prelua administrarea acesteia.


Pub