Protestul agricultorilor din PMAN, subiect de discuție la Guvern. Reacția lui Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în cadrul Ședinței Guvernului, după ce mai mulți agricultori au protestat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale „împotriva politicii bugetar-fiscale păguboase și a lipsei măsurilor de susținere pentru agricultorii afectați se secetă”.

Foto: UNIMEDIA

Zeci de tractoare au sosit astăzi în PMAN. Agricultorii au protestat împotriva majorării TVA. Aceștia au afirmat că nu vor pleca până când revendicările lor nu vor fi soluționate.

„De asemenea vreau să fac un apel și să-l rog pe domnul viceprim-ministru Serghei Pușcuța, pe domnul Ion Perju în special, cumva faceți apel la rațiunea corsarului sur care și-a adus flota de tractoare acum în PMAN, aceste tractoare sunt cumpărate pe banii poporului, sunt cumpărate în mare parte din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil își bate joc în primul rând de agricultori, de plugarii care au muncit tot anul, acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vice președinte de parlament să vină cu amendamente și vom discuta, să arate că îi pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus aici în piață să-i sacrifice frigului și pandemiei. Vă rog foarte mult mai faceți dvs un apel, poate până la urmă o să conștientizeze că trebuie să ai obraz în fața oamenilor”, a declarat Ion Chicu în cadrul Ședinței Guvernului.

Directorul executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova, Vasile Mîrzenco, prezent la protest, a declarat că seceta a adus agricultorii în prag de faliment, iar acum aceștia sunt plini de datorii. El este convins că țăranii, fermierii de la sate merită mult mai mult decât au astăzi la dispoziție.

Pe 6 decembrie, zeci de tractoare au fost stopate către polițiști, în timp ce agricultorii s-ar fi pornit la protest în PMAN. Fermierii au solicitat să le fie compensate măcar jumătate din cheltuielile suportate pentru însămânțarea și îngrijirea culturilor din grupa a doua.


Pub