A plătit 400 euro pentru un permis de conducere fals, dar a mai primit unul „bonus”. Ce explicație a dat bărbatul polițiștilor

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au depistat în portmoneul unui călător două permise de conducere cu semne de falsificare. Din spusele persoanei documentate, actele ar fi fost obținute contra sumei de 400 de euro.

Foto: border.gov.md

În data de 8 decembrie, în jurul orei 17:20, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat pentru efectuarea formalităților de control, un microbuz de model Mercedes Sprinter, cu itinerarul Republica Moldova - Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unor verificări mai amănunțite mijlocul de transport și pasagerii. Ca rezultat al controlului de nivelul II, în portmoneul unuia din pasageri s-au despistat două permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile naționale pe numele posesorului. Acesta a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vârstă de 33 de ani, originar din satul Cîrnățeni, raionul Criuleni.

La examinarea primară a documentelor s-a constatat că ambele erau emise în anul 2016, unul fiind pentru categoria A, B, C, iar celălalt – pentru toate categoriile de conducere. Totodată, în ambele acte s-a depistat lipsa mai multor elemente de protecție, ceea ce stabilește falsificarea acestora.

Fiind audiat pe subiectul dat, bărbatul a declarat că în Germania a apelat la un intermediar pentru a-i face rost de un permis de conducere, în schimb i-au fost perfectate două premise pentru care a achitat suma de 400 de euro.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. Pe caz, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiulești-Galați au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al RM.


Pub