(doc) Guvernul a schimbat componența Comisiei Unificate de Control, ce monitorizează zona de securitate

Guvernul Republicii Moldova a aprobat la ședința de astăzi noua componență nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control. Aceasta va fi condusă de Ion Solonenco, consultant principal în Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat.

Foto: tv8.md

Conform notei informative la proiect, Guvernul a aprobat componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, în scopul asigurării realizării prevederilor Acordului cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova (semnat la 21 iulie 1992).

Potrivit Regulamentului său de activitate, delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control nu are personalitate juridică, activează permanent, în scopul asigurării controlului asupra respectării regimului de încetare a focului, realizării înțelegerilor privind retragerea forţelor armate şi a altor formațiuni, a tehnicii militare şi armamentului, monitorizării continue a situației în zona de securitate, precum şi al contribuirii la reglementarea pașnică şi prin mijloace politice a conflictului.

În componența delegației sunt incluși conducătorul delegației, membrii și experții cu statut permanent care reprezintă autoritățile administrației publice centrale potrivit domeniilor de competență. Aceștia își desfășoară activitatea în cadrul delegației prin participare la ședințe de lucru, la elaborarea documentelor şi la realizarea altor acțiuni prevăzute de Regulament.

La baza elaborării proiectului de Hotărâre, prin care s-a propus aprobarea noii componențe a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, s-au aflat solicitările recepționate în ultima perioadă de la instituțiile delegatare, care au propus candidaturile membrilor și experților cu statut permanent sau au comunicat modificarea funcțiilor deținute de către aceștia. Astfel, candidaturile noi incluse în proiect au fost propuse de Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Apărării.


Pub