„Lupta” pentru noile gherete în capitală s-a încheiat. Câte milioane vor ajunge în conturile Primăriei

Aproape 32 milioane de lei au oferit astăzi agenţii economici pentru dreptul de amplasare a 13 gherete în Chișinău, în cadrul celei de-a doua licitații deschise în acest sens. Primăria Chişinău urmează să încheie contractele cu comercianţii, iar aceştia vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani.

Foto: Facebook/Ion Ceban

„Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de circa 386 mii de lei sau 3,86 milioane de lei”, a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

În total, la concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei.

Este vorba despre zonele: Parcul din str. Melestiu; Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica; Scuarul din str. Petru Zadnipru; Aleea din bd. Mircea cel Bătrîn sectorul Ciocana; Parcul „Mezon” bd. Moscova, sectorul Rîșcani.

Două loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, pentru care au fost depuse câte o singură ofertă, au fost excluse de către Comisia pentru licitații şi vor fi expuse la următoarea licitație.

În urma primei licitaţii pentru dreptul de amplasare a gheretelor, după adjudecarea a 11 locuri, din cele 15 expuse la concurs, au fost propuse peste 20 de mil. de lei.

Următoarea licitaţie publică în acest sens se va desfăşura pe 15 ianuarie, 2021. Potrivit primarului Ion Ceban, banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din capitală.


Pub