Salvatorii și pompierii susțin sistemul medical: 45 de angați IGSU au donat sânge pentru suplinirea stocurilor epuizate

Salvatorii și pompierii mai multor subdiviziuni din țară s-au mobilizat și au donat sânge. Dar și plasmă sanguină pentru salvarea vieților omenești, îndeosebi a pacienților diagnosticați cu infecția Covid– 19.

Foto: fb/IGSU

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență participă activ la acțiuni de donare de sânge și plasmă.

Acțiunea acestora are loc în urma solicitărilor publice înaintate de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, cu referire la epuizarea rezervelor de produse sanguine, salvatorii și pompierii mai multor subdiviziuni din țară s-au mobilizat și au donat sânge.

Potrivit IGSU, angajați din subdiviziuni a raioanelor Ungheni, Călărași, Nisporeni, dar și a remizei de pompieri din localitatea Cornești au participat activ pentru acțiuni de donare.

Pentru salvarea oamenilor au contribuit ofițerii și subofițerii Detașamentului regional căutare salvare nr.2 care au reușit să ajungă la Stația zonală de transfuzie a sângelui din municipiul Bălți.

Pe parcursul ultimelor zile, 45 de angajați a Inspectoratului au donat componente sanguine pentru suplinirea rezervelor necesare. Mobilizarea salvatorilor și pompierilor vine în susținerea sistemului medical în lupta cu Covid -19, dar și salvarea oamenilor care au nevoie urgentă de sânge.

donare / Sursa:fb/IGSU
donare / Sursa:fb/IGSU


Pub