Maia Sandu va renunța la șefia PAS până pe 24 decembrie. Ce urmează

Președinta aleasă, Maia Sandu, va renunța la șefia Partidului Acțiune și Solidaritate pe care îl conduce până la ceremonia de învestire, adică până pe 24 decembrie 2020. Declarația a fost făcută la o emisiune de la PRO TV.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit legislației, persoana care devine președinte de țară nu poate fi membru de partid, iar din acest motiv, Maia Sandu spune că va renunța la șefia formațiunii pe care o conduce mai devreme decât s-a anunțat anterior.

Întrucât ceremonia de învestire în funcție a fost deja programată pentru 24 decembrie 2020, Maia Sandu va renunța la conducerea PAS până în această dată.

Totodată, președinta aleasă spune că în PAS va surveni o perioadă de interimat, până „colegii vor putea organiza congresul formațiunii, care nu va fi foarte curând din cauza pandemiei”.

„Nu am discutat deocamdată despre cine va asigura interimatul. Lider va deveni cel care va acumula cele mai multe voturi, în cadrul unor alegeri secrete, care vor avea loc la următorul congres”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit unor surse, favorit în cursa pentru conducerea PAS ar fi liderul fracțiunii parlamentare a formațiunii, Igor Grosu.

Lidera PAS a învins în cadrul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 și a devenit prima femeie președintă a Republicii Moldova.


Pub