(doc) Noi rupturi în PD. Organizația din Drochia, cu primari și aleși locali, a părăsit formațiunea. Reacția lui Filip

Organizația teritorială Drochia a Partidului Democrat anunță că părăsește formațiunea, împreună cu primari, aleși locali, președinți și vicepreședinți ale organizațiilor primare. Membrii se declară nemulțumiți de decizia conducerii de a ieși „în mod oportunist și fără logică” de la guvernare și se declară, în continuare, neafiliați.

Foto: UNIMEDIA

Membrii organizației raionale Drochia a Partidului Democrat critică deciziile luate în ultimul an de către conducerea formațiunii, acțiuni pe care „le regretă profund și cu care își exprimă dezacordul”. Mai mult decât atât, membrii teritoriali spun că nu înțeleg „decizia oportunistă și lipsită de logică politică de a ieși de la guvernare”.

Membrii se declară, în continuare neafiliați.

Declarație PD Drochia / Sursa:Declarație PD Drochia
Declarație PD Drochia / Sursa:Declarație PD Drochia
Declarație PD Drochia / Sursa:Declarație PD Drochia

„Nimic nou sub soare. Metode clasice banditești, șantaj și intimidare: alianța Dodon-Șor, alături de Nichiforciuc-Andronachi-Vâlcu, în acțiune. Pe cei care au funcții – îi amenință că vor fi dați afară, pe primari îi sperie că nu vor mai primi finanțare etc. PD a spus clar: vrem altfel de politică. Pentru noi, altfel de politică înseamnă fără hoți, fără criminali. Anticipăm și alte acțiuni din aceeași serie. Dacă unii se simt confortabil alături de Șor, Nichiforciuc, Andronachi sau Dodon, răspunsul e simplu: „ drum bun și cărare bătută”, a comentat liderul PD, Pavel Filip, care afirmă că ar fi plecat doar 6 membri.

Pe parcursul acestui an, din PD au plecat mai multe organizații teritoriale, dar și mai mulți deputați.


Pub