(video) Igor Dodon, despre ultimul decret pe care îl va semna în calitate de președinte: „Va fi o lege simbolică”

Președintele în funcție al Republicii Moldova, Igor Dodon intenționează să înregistreze un proiect de lege privind micșorarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei. Oficialul susține că anume promulgarea acestei legi va fi ultimul decret pe care vrea să-l semneze în calitate sa de șef de stat.

Foto: UNIMEDIA

Șeful statului pregătește un proiect de lege ce prevede revenirea la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 pentru bărbați.

„Sunt câteva legi foarte importante, care sper să fie votate în timpul apropiat și, cel mai probabil, una dintre ele va fi ultimul decret pe care îl voi semna, simbolic pentru mine. Până ca eu să intru în funcția de președinte, în 2016, Timofti a semnat o lege cu care eu nu sunt de acord. Majorarea vârstei de pensionare la bărbați și la femei până la vârsta de 63 de ani. Pentru mine ar fi simbolic ca eu să semnez legea care anulează această majorare și să se revină la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit unei legi, inițiate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în comun cu Casa Naţională de Asigurări Sociale în 2016, vârsta de pensionare pentru femei a fost majorată până la 62 de ani, iar pentru bărbați - până la 65 de ani.


Pub