Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția liderului PDM, Pavel Filip,…

Reacția liderului PDM, Pavel Filip, după ce Organizația raională a PDM din or. Drochia a anunțat că părăsește partidul: Nimic nou sub soare

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a venit cu o reacție după ce Organizația raională a PDM din or. Drochia a anunțat că părăsește partidul. Filip cataloghează plecarea ca fiind nimic nou sub soare”, menționând că persoanele din organizație ar fi intimidate și șantajate de către deputații ce fac parte din alianța de guvernare Șor-Dodon”.

„Nimic nou sub soare. Metode clasice banditești, șantaj și intimidare: alianța Dodon-Șor, alături de Nichiforciuc-Andronachi-Vâlcu, în acțiune. Pe cei care au funcții – îi amenință că vor fi dați afară, pe primari îi sperie că nu vor mai primi finanțare, etc. PDM a spus clar: vrem ALTFEL DE POLITICĂ. Pentru noi, #altfeldepolitica înseamnă fără hoți, fără criminali. Anticipăm și alte acțiuni din aceeași serie. Dacă unii se simt mai confortabil alături de Șor, Nichiforciuc, Andronachi sau Dodon, răspunsul e simplu: ”drum bun și cărare bătută!”, susține Filip.

Echipa organizației teritoriale a Partidului Democrat din Drochia a anunțat astăzi, 9 decembrie, că părăsește partidul. Potrivit unui comunicat remis presei, decizia a fost susținută în corpore de către conducerea organizației.

Din februarie curent, mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale R. Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea democrată.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii.