Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este…

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier al României

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier al României. Conducerea PNL a validat în ședința de astăzi, 9 decembrie, candidatura lui Cîțu. La vot, a fost o singură abținere. În aceeași ședință, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban, fostul premier, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, trasmite Digi24.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut miercuri o discuție cu Klaus Iohannis în care i-a prezentat o listă scurtă cu 3 propuneri de premier. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

Cîțu a declarat că în perioada următoare obiectivul este formarea unei majorităţi parlamentare pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern votat.

„Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, potrivit Agerpres.

„Nominalizarea lui Florin Cîţu drept candidat al Partidului Național Liberal pentru poziția de prim-ministru este confirmarea faptului că vom avea un guvern pro-european, liberal și responsabil în anii următori”, a scris europarlamentarul, Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Premierul român Ludovic Orban a anunțat, luni, 7 decembrie, că demisionează din fruntea Guvernului. Decizia vine după o dicuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare.